Standing against Violence and Discrimination

Erasmus+ 2019-2021Erasmus

Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu” Galați derulează proiectul Erasmus+ de parteneriat strategic în domeniul educației școlare, proiect de schimb interșcolar
Standing Against Violence and Discrimination, număr de referință2019-1-LT01-KA229-060496_5, perioada de desfășurare, 01 septembrie 2019 – 31 august 2021, suma finanțată, 26651 EUR. 

Scopul principal al proiectului este de realizare a unui set de valori precum respect, acceptare și toleranță, acceptarea diferențelor de către fiecare elev, pentru a putea fi tolerant și a nu crede că datorită culorii pielii sau a naționalității, sunt diferiți unii de ceilalți.

Obiectivele proiectului includ crearea de activități pentru eliminarea violenței, discriminării, bullying-ului în școală, crearea unei strategii de lucru pentru prevenirea violenței, promovarea unei culturi despre toleranță, respect și atenție față de colegi.

Școlile partenere în acest proiect sunt:

  1. Pumpenu gimnazija, Lithuania
  2. Adana Ticaret Borsasi Anadolu Lisesi, Turkey
  3. Gimnaziya s prepodavane na tchuzhdi ezitsi Yordan Radichkov, Bulgaria
  4. Istituti Paritari Plateja Maritain ASSOCIAZIONE CULTURALE SCUOLA 3.0, Italy
  5.  COLEGIUL NATIONAL „MIHAIL KOGALNICEANU”, România.

Sunt programate 4 schimburi interșcolare europene, elevii participând la ateliere interactive de rezolvare a unor situații de eliminare a bullying-ului, de toleranță față de colegi. La fiecare schimb interșcolar participă câte 6 elevi și 2 profesori din fiecare școală parteneră. Echipele de proiect din fiecare școală stabilesc criteriile de selecție a participanților la schimburile interșcolare.

Echipa de proiect din cadrul Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu” Galați este formată din: profesor  Bălăuță Dana – coordonator, profesor Popescu Mădălina, profesor Necula-Vijelie Carmen, profesor Onose Daniel, profesor Iosif Lenuța, profesor Rolea Cristian.

Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu” Galați și-a asumat organizarea a 2 conferințe eTwinning, câte una după fiecare an de proiect și crearea unui spațiu eTwinning pentru diseminarea proiectului.

La nivelul școlii, găsiți pe site-ul colegiului secțiunile referitoare la selecția elevilorschimburile interșcolarediseminarea proiectului și evaluarea proiectului.

              Coordonator proiect,
prof. Bălăuță Dana

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. 

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor,iar Agenţia Naţională şi 

Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.